Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Скандал след скандал, но идва ли краят на "Борисов 3"?

Повтарят ли "Обединени патриоти" "Реформаторския блок" – коментар от Евгени Петров и Светлин Тачев

25.07.2018 | 21:10 Редактор: Иван Берберов
Скандал след скандал, но идва ли краят на

Ще се изненадате ли ако разберете, че народните представители отново са прекарали работния си ден в скандали? За мнозина експерти и скептици управлението в лицето на коалицията ГЕРБ – "Обединени патриоти" никак не е стабилно.

"Напрежението и скандалите станаха нещо обичайно. Вече не ни правят впечатление. Ако напрежението в малката коалиция се бе случило преди 15 години, това щеше да доведе до разпадането ѝ. Не очаквам разпад в малката коалиция. Всеки един от патриотите може да бъде заместен от "Воля". По-интересното е дали това застрашава голямата коалиция", посочи журналистът Евгени Петров. 

Според политолога Светлин Тачев честите и шумни скандали в "Обединени патриоти" може и да не доведат до разпада на коалицията, но със сигурност отнемат от социалния имидж на партията. 

"Откровенията, в които ОП изпадат, дават ценна информация на хората, за да разберат кое, как и защо се случва. Ако малката коалиция се разпадне, то "Патриотичният фронт" ще последва съдбата на "Реформаторския блок". Нищо няма да могат да направят. Патриотите знаят, че едно напускане не би им позволило повече да са във властта", отбеляза анализаторът в "Денят ON AIR". 

Гостите се обединиха около идеята, че основният конфликт в ОП е между Валери Симеонов и Волен Сидеров, а Красимир Каракачанов играе ролята на помирител. 

"Патриотите повтарят Реформаторския блок. Те не се карат вътрешнопартийно за важни патриотични въпроси като демографската криза. Те се карат защо Валери Симеонов мери шума в дискотеките", изтъкна пред Bulgaria ON AIR Евгени Петров.