Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Властта определено се клати сериозно, подчерта социалист

Критични сме към готвените законодателни промени, заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов

25.07.2018 | 20:38 Редактор: Иван Берберов
Властта определено се клати сериозно, подчерта социалист

Проблемът с протеста и контрапротеста на хората с увреждания не спира да бъде болезнена язва за страната ни. Днес социалният министър Бисер Петков заяви пред депутатите, че търси консенсусно решение между двете страни. 

Според Петков липсва лимит за личната помощ в предложения от майките на хора с увреждания едноименен Закон за личната помощ, а това би изисквало огромен финансов ресурс, поради който ще бъдат ощетени други социални групи

"Проблемът е много сериозен. През 2016 г., когато бе крайният срок да се изработи адекватно законодателство, това не се случи. Наблюдаваме с изключителна критичност готвените законодателни промени. Песимисти сме към начина, по който се подхожда. Начинът, по който едно общество подхожда към хората с увреждания, е показателен за развитието му", заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов. 

В студиото на "Денят ON AIR" гостът шеговито обобщи обстановката с това, че през това лято температурите може и да са ниски, но градусът в политиката се покачвал.

"Управлението се клати изключително сериозно. Има базисни проблеми, които са неразрешими. Това създава напрежение във властта. Трябва да сложим край на вярването, че държавата няма място в социалния живот. Ако не се обединим около няколко допустими неща, то ние няма да се развиваме добре оттук нататък", категоричен бе той.

В този ред на мисли социалистът посочи пред Bulgaria ON AIR, че трябва да има регулаторни функции върху икономиката без държавата да се меси в пазарните процеси.