Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Теодосий Спасов ни потапя в магията на балканската музика с нов концерт

Изкуството няма нужда от език – то влиза директно в душата на слушателя, изтъкна той

08.05.2018 | 21:04 Редактор: Иван Берберов
Теодосий Спасов ни потапя в магията на балканската музика с нов концерт

Българският титан в народната музика Теодосий Спасов ще представи част от магията на балканската музика утре в "Sofia life club" от 20 часа.

"Имах удоволствието да бъда поканен да създам група от най-способните музиканти на Балканите. Веднага поканих Влатко Стефановски от Македония, Васил Хаджиманов от Сърбия, Амар Сесляр от Босна и Херцеговина, Йелена Йовович от Черна гора и Дритан Хекурани от Албания", сподели Спасов.

Музикантът подчерта в предаването "Денят ON AIR", че българите сме доказали по света музикалната си култура и то не само във фолклора, но и в джаза. 

"Аз стъпвам на традиции, които са изградени преди мен от много талантливи музиканти. Щастлив съм, че преди мен е имало кой да отваря врати. България ражда! Ще има таланти и след мен. Народът измисля своите кумири, посочва ги и им се радва", посочи известният кавалджия. 

Пред Bulgaria ON AIR гостът припомни, че за изкуството не трябва да се говори както за политиката, тъй като музиката няма нужда от език - тя влиза директно в душата на слушателя.

"Когато си артист на България трябва да разбираш публиката си. Ние я възпитаваме и тя расте заедно с нас. Музикантите сме тези, които превръщаме делника в празник", отбеляза Теодосий Спасов. 

По тази линия той коментира и казуса със заплатите на музикантите в БНР и протестите им. Според него възнагражденията им са унизителни, предвид факта, че в радиото е елитът на българските музиканти.