Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Гарелов: Атаката в Сирия е част от отслабването на Русия

Антируската кампания ще продължи, каза журналистът пред Bulgaria ON AIR

17.04.2018 | 20:51 Редактор: Тодор Петров
Гарелов: Атаката в Сирия е част от отслабването на Русия

Журналистът Иван Гарелов е на мнение, че атаката в Сирия от страна на САЩ и техните съюзници, е част от отслабването на Русия и кампанията по разбиването на нейния авторитет. 

"Антируската кампания ще продължи и ще достигне някаква точка по време на Световното първенство по футбол", прогнозира гостът в предаването "Денят ON AIR".

Според Гарелов е логично след някаква форма на сблъсък да се отиде на преговори, но по думите му не знаем какво точно се е случило в Сирия, тъй като цифрите не дават точната картина.

"В една война винаги залогът е преди всичко престижът. В случая виждаме противоречиви версии. Не можем да преценим коя от страните излиза с по-високо самочувствие от тази битка. Не влязоха в действие руските противовъздушни комплекси. Ударите са прецизни, но върху какво са нанесени? Виждаме няколко разрушени сгради...", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Иван Гарелов отбеляза още, че за да се състоят преговори не трябва да има някой унизен и с много слаби позиции, тъй като той ще търси реабилитация. Според него ролята на Турция относно ситуацията в Сирия е изключително важна. Гарелов подчерта, че Анкара е подкрепила ударите, но веднага е излязла със становище, че това няма да влоши отношенията ѝ с Русия.

"В българската позиция има няколко нюанса. Слага се ударение върху това, че акцията е еднократна и че трябва да се върви към пътя на политическите преговори", посочи още Гарелов.