Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Затворници с оръжие, избягали през главния вход... Има нещо сбъркано!

Поредица от грешки са позволили бягството на Пелов и Колев, подчерта депутатът Александър Сиди

04.04.2018 | 21:18 Редактор: Велислав Филипов
Затворници с оръжие, избягали през главния вход... Има нещо сбъркано!

Бягството от Софийския затвор е непонятно за мен, но очевидно има тежки нарушения. Щом има огнестрелно оръжие в затвора, избягали през главния вход затворници и други, то значи нещо в системата очевидно е сбъркано.

Така депутатът от "Обединените патриоти" Александър Сиди коментира в студиото на "Денят ON AIR" бягството на рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор.

"Дълго време хората, които трябва да охраняват затворите, бяха недоволни, че получават малко пари и може би се обидиха от липсата на внимание. Заниженият контрол е основния фактор за лесното бягство", категоричен е Сиди.

По думите му още по време на протестите на служителите в затворите се е повдигнал въпросът за липсата на кадри в тази сфера, но никой не е обърнал внимание.

"Може би бягството е било проведено успешно заради поредица от грешки в самата система. Коментарите в социалните мрежи са достатъчно ясни и правилни. Дали е системна грешка или някой е прибрал пари - ще се изясни", подчерта народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че оставките на високи нива в системата няма да решат проблемите, трябва да се поеме персонална отговорност и да се изясни кой точно е виновен.

Депутатът от "Обединени патриоти" коментира и сделката за продажбата на ЧЕЗ и дали държавата трябва да се намеси в покупката.

"Държавата няма място в сделката за продажбата на ЧЕЗ. Към днешна дата няма какво да направим. Нали затова сме демокрация, всеки може да прави частни сделки. След приключването на сделката може да се намесят КЗК, КЕВР и другите институции", завърши Сиди.