Двама въоръжени рецидивисти избягаха от Софийския затвор!

Пострадали няма, прокурори проверяват как е станало напускането на сградата

03.04.2018 | 18:50 Редактор: Иван Берберов
Двама въоръжени рецидивисти избягаха от Софийския затвор!

Двама въоръжени затворници са избягали от Софийския градски затвор. Новината съобщиха преди по-малко от час от Министерството на правосъдието. 

Лишените от свобода са нападнали служители на затвора. В момента властите издирват престъпниците. 

Бягството е станало в 15:45 часа. Двамата избягали са Радослав Колев, рецидивист, осъден на лишаване от свобода за 26 години за убийство, и небезизвестният рецидивист Владимир Пелов, осъден на лишаване от свобода за 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР. 

По неофициална информация двамата затворници са получавали техника, като телевизор, от техни роднини. Рецидивистите са нападнали служителя, който е трябвало да провери какво точни се е внасяло в затвора. От него са се снабдили с огнестрелно оръжие. 

След това са заплашили постовия вътре в сградата на Централния софийски затвор, който им е отключил към първия пост. Там отново чрез заплахи за излезли на двора и са напуснали изцяло сградата на затвора. 

Двама прокурори от са на място и проверяват не само мерките за охрана в сградата, но и начина, по който затворниците са успели да се сдобият с оръжието. 

Няма пострадали надзиратели, само служителят е в малко по-тежко състояние, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.