Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ВМРО настоява за нов текст за неизбежната отбрана в Наказателния кодекс

Да не трябва да търсите отвертка, ако ви нападнат с отвертка, отбеляза Любомир Милошев

12.03.2018 | 20:45 Редактор: Тодор Петров
ВМРО настоява за нов текст за неизбежната отбрана в Наказателния кодекс

"От ВМРО имаме стара позиция по темата за неизбежна отбрана, свързана с това да бъде разширен Институтът по неизбежна отбрана. Предложението ни е да може човек да има възможност да защити най-ценното, което има", посочи Любомир Милошев от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Предложението на един от коалиционните партньори в "Обединени патриоти" за промени в Назателния кодекс дойде след случая в Пловдив, при който д-р Иван Димитров застреля влезлия в гаража му Жоро Джевизов - Плъха.

Милошев обясни в предаването "Денят ON AIR", че патриотите държат човек да има правото да се защити в момента, в който някой влезе в неговата собственост. И уточни - ако ви нападне с нож, да не търсите нож, а ако ви нападне с отвертка - да не трябва да търсите отвертка.

"Мащабите на тази форма на битова престъпност отдавна преминаха рамките на нормалното. Има хора, които ежедневно живеят с този страх", отбеляза Любомир Милошев.

Относно предложението на военния министър Красимир Каракачанов под някаква форма да бъдат възстановени Строителни войски, Милошев подчерта, че има спекулации, че това са отживелици. 

"Не става въпрос за възстановяване на ГУСВ в онези рамки преди. Има хора, които нямат основно образовние и не могат по никакъв начин да се класират на пазара на труда. Тук става най-вече въпрос за възпитание и тези хора да придобият някакви навици и да търсят работа", обясни той.

Гостът в студиото на Кузман Илиев коментира и визитата на Бойко Борисов в Скопие и отдаването на почит на загиналите македонски евреи.

"Прекрасен акт в тона на добросъседството и това, което двете държави поеха една към друга като ангажимент. Бе редно българският министър-председател да присъства там", посочи Милошев.