Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Всички от БСП били "оцапани с кръв" заради комунизма... Социалист: През '89 г. бях на 14!

Николай Тишев не разбира езика на омраза от страна на властта, която също имала представители на БКП днес

01.02.2018 | 20:30 Редактор: Жанета Нейкова
Всички от БСП били

"На всички бивши членове на Българската комунистическа партия (БКП), включително и настоящите на БСП - ръцете им са оцапани в кръв не до лактите, а от главата до петите", заяви с декларация Галя Захариева от ГЕРБ вчера, а днес Николай Тишев от "БСП- за България" ѝ отговори в "Денят ON AIR": "Аз на 10 ноември 1989 г. бях на 14 години!"

Думите и на двамата идват вследствие на поисканата от опозицията оставка на образователния министър Красимир Вълчев по повод влизането на комунистическия режим в учебниците по история за 10 клас.

Тишев подчерта, че червената партия се чувства засегната от речта на Захариева и не приема езика на омраза, идващ от ГЕРБ.

"Логиката на кабинета "Борисов 3" води до това, че БКП и режимът ѝ по онова време са престъпни. Като е така, тогава нека кажем "Вън от парламента" на Бойко Борисов и Цецка Цачева, които са били нейни членове", възмущава се политикът.

Според Николай Тишев винаги, когато ГЕРБ има проблем по време на мандата си, партията се опитва да измести вниманието на обществото с провокативни действия от своя страна.

"За управляващите е по-добре народът да се връща назад към 10 ноември, отколкото да вижда какви са основните трудности в момента, справянето с които правителството търпи провал", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Тишев допълни още, че Народният съд не е приумица на БКП, а решение на Великите сили тогава.

"Не е имало масови кланета по време на комунизма, това е изопачаване на историята и насаждане на омраза", убеден е той.