България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ГЕРБ и БСП "за" изучаването на комунизма: Трябва да знаем кой какво е правил!

Страхил Ангелов и Антон Тодоров не искат заличаване на онези 45 години, които много хора отказват да си спомнят

30.01.2018 | 09:23 Редактор: Жанета Нейкова
ГЕРБ и БСП

ГЕРБ и БСП на едно мнение - социализмът в България - 1944 г - 1989 г. - трябва да се изучава в училище!

"Страната ни е с непредсказуемо минало и изучаването на комунизма документално ще покаже на хората какви са били реалните факти. Много хора не искат да си спомнят онези времена, но трябва да знаем какво се е случвало, кой какво е правил", категоричен бе в "България сутрин" бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Страхил Ангелов бе на същото мнение.

"Кой е казал, че комунизмът не трябва да присъства в учебниците? Същественият дебат е как точно и от кого да бъде представена тази част от историята ни", отсече гостът на телевизията.

Политикът продължи още как иска неговите две деца да знаят какво е Народен съд. "Но нека не учат, че той е измислен от шайка престъпници, този съд има своята предистория", категоричен бе Ангелов и подчерта:

"Народният съд е създаден по настояване на съюзното командване на хората, седнали на масата на преговорите от страната на победителите!"

Антон Тодоров настоя, че представянето на онези 45 години от новата ни история трябва да бъде на базата на документите.

Двамата гости на Bulgaria ON AIR се върнаха назад в миналото и изброиха факти от този период, като припомниха и "Желязната завеса", когато България "пада в черен мрак", банкрутирала е 3 пъти.

Словесен анализ показа, че част от водещите теми на политици и медии през януари започват с една и съща буква - "К". Във външнополитически план това са кохезия, конкурентоспособност и консенсус, а във вътрешната политика - корупция, конвенция и комунизъм,  с предложение той да се изучава в училище. 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Теодосий Спасов
преди 6 години
Тони отвори си фейса за да можем да коментираме.Различни гледни точки. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Теодосий Спасов
преди 6 години
На Тодоров му се падна много удобен съперник. Твърдолинейник. Фирмаджия спонсориран от Герб. Страхил страда от лек Аутизъм, по физиономия. Антон винаги идва подготвен в студията Одържа ниво. Сигнализирай за неуместен коментар