Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Ревност ли стои в дъното на жестокото шесторно убийство?

Убиецът е познавал семейството, със сигурност е местен, убеден е журналистът Димитър Илиев

03.01.2018 | 20:20 Редактор: Тодор Петров
Ревност ли стои в дъното на жестокото шесторно убийство?

Шесторното убийство в Нови Искър е безпрецедентно престъпление за България. В най-новата история не е имало подобно масово убийство, смята журналистът Димитър Илиев

Пред Bulgaria ON AIR той настоя, че в бруталното престъпление, при което в новогодишната нощ бяха застреляни шестима души, има много емоция, а самото убийство е предварително много добре организирано.

По-рано днес в кладенец бе намерено тялото на обявената за издирване Кети Кюхова, като по този начин броят на жертвите нарасна на шест. Димитър Илиев е на мнение, че много малко хора биха могли да знаят за кладенеца, ако не са местни. 

"Със сигурност това е местен човек. Отвеждането на Кети на друго място предполага диалог, изясняване на отношения, примерно искане на пари... Укриването на трупа на тази жена най-вероятно е имало за цел да даде 2-3 дни възможност на убиеца да изчезне, а разследването да тръгне в друга посока", коментира още гостът в предаването "Денят ON AIR".

"Оказва се, че има хора, които са убити с по 3-4 куршума, един e убит в гръб. Майката на убитото момче, което е извън фамилията, казва, че той е убит с многобройни куршуми. Това показва емоция, най-силно показва ревност. Този човек очевидно е познавал семейството", сподели предположенията си Димитър Илиев.

Той не изключва възможността убиецът да страда от психично разстройство, но бе категоричен, че не става дума за поръчково убийство.

Полицията разследва бизнеса на главата на семейството Неделчо Юнаков, който според МВР се е занимавал с кухи фирми, които източват ДДС. Другата версия на властите е дали е имало проблеми при покупката на къщата, в която бяха застреляни пет от жертвите. 

"При ДДС ощетена е държавата. Много по-логично звучи версия с бивши любовници на Кети", отбеляза гостът в студиото на Кузман Илиев.

"Убиецът е човек с криминално досие, това не му е за първи път", смята журналистът Димитър Илиев.