МВР: Убиецът от Нови Искър е на свобода, липсва и оръжието

Основната версия на полицаите е, че става дума за бизнес отношения

03.01.2018 | 18:51 Редактор: Тодор Петров
МВР: Убиецът от Нови Искър е на свобода, липсва и оръжието

Убиецът на шестима души в Нови Искър все още е на свобода, не е намерено и оръжието, с което е извършено бруталното престъпление. Това стана ясно след извънреден брифинг на Министерството на вътрешните работи.

Основната версия, по която работи полицията е, че става въпрос за бизнес отношения. Най-вероятно простреляният Неделчо се е занимавал със сделки с ДДС чрез кухи фирми.

Категорично става въпрос за убийство и се изключва версията за самоубийство, уточниха директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Изключвам версията за самоубийство, категорично става въпрос за убийство на 6 човека. Никой не се самоубива с 3-4 куршума и в гръб. Всички са убити с огнестрелно оръжие с множество изстрели", заяви Борислав Сарафов.

"Основно проверяваме дейността на убития Неделчо. Има информация, че той се е занимавал с търговска дейност, включително с кухи фирми, които чистят ДДС. Установяваме и начина, по който е придобит имотът в Нови Искър", допълни Младен Маринов.

От МВР обявиха, че ще дадат допълнителна информация в утрешния ден.