Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Десните движения трябва да се обединят и да работят за обществото

Важно е да се развиват малките и средните предприятия, категоричен е Димитър Делчев пред Bulgaria ON AIR

31.10.2017 | 20:25 Редактор: Велислав Филипов
Десните движения трябва да се обединят и да работят за обществото

Сигурността в страната трябва да е приоритет - органите за сигурност трябва да са работещи и силни. Друг основен приоритет е образованието. Само с инвестиции в тази сфера България ще стане по-модерна, по-развиваща се и по-мислеща държава. В момента там се изсипват едни пари, с които се купува благосклонността на това съсловие". Това каза лидерът на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му е важно да се направи общност от партии, хора и организации, която да се нарече "реформаторска общност" и на базата на това да се разбие модел на ГЕРБ.

"ДБГ от създаването на устава си до ден днешен и винаги напред ще отстоява своето дясно развитие. Ценностите, които включват свобода, справедливост, сигурност, родолюбие, семейни ценности, са изключително важни за мен и за колегите", категоричен е лидерът.

Делчев смята, че не е от значение с каква партия ще се обедини. Важно е това движение да подкрепя политиката, целите и възгледите на ДБГ.

"Дясното се равнява на прогресивно", отсече Делчев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът подчерта, че е много важно да се развива частният сектор, малките и средните предприятия.

"Аз не искам да се възприемам като шеф, както това е прието в българското съзнание, някой, който раздава команди и гони хората със сопа. Всъщност председател на политическа партия е нещо повече - той трябва да вдъхновява, той трябва да инициира процеси в собствената си партия и като цяло в общността, в която партията му се развива", уточни още Димитър Делчев.

Лидерът мисли, че всички десни движения трябва да се обединят и да работят заедно за хората и обществото.