Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Българинът показва висока туристическа култура в чужбина

Яна Хитова - собственик на туристическа агенция, за тазгодишния летен сезон, популярните и не дотам туристически дестинации

13.06.2017 | 20:54 Редактор: Мария Аладжова
Българинът показва висока туристическа култура в чужбина

Българинът е примерен турист - уважава чуждата култура и се съобразява. У нас си позволяваме повече своеволия, отколкото в чужбина - искаме да се представим като възпитани европейци с богата туристическа култура. Това сподели в "Денят ON AIR" Яна Хитова, собственик на туристическа агенция, в коментар за тазгодишния летен сезон, популярните и не дотам туристически дестинации.

"Турция е предпочитана за семейна all inclusive почивка. Гърция е предпочитано място от хората, които търсят прекрасни плажове и вкусна храна. Хърватия е смесица - там има байк туризъм, има нудистки къмпинги, там има култура, има история, има музикални, филмови фестивали - микс от всичко, което бихме получили в Турция и Гърция", разказа Хитова.

Тя препоръчва още едно интересно място за отдих - полуостров Истрия в Хърватия, "една уникална смесица между Византийската, Римската и Австро-унгарската империя".
    
Сред любимите на българския турист дестинации се нарежда и Македония, само че не за няколкодневни почивки, а за екскурзии, добави тя.