Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

ГЕРБ и Патриотите ще работят за законодателство в полза на гражданите

В студиото на "Денят ON AIR" Галя Захариева заяви, че от ГЕРБ ще продължат да отстояват позицията си относно промените в изборния кодекс

16.05.2017 | 20:21 Редактор: Василена Василева
ГЕРБ и Патриотите ще работят за законодателство в полза на гражданите

В българския парламент никога не се работи лесно. Но гражданите направиха своя избор, имаме правителство и съм убедена, че с коалиционните ни партньори ще се сработим добре, за да превърнем идеите в законодателство, работещо за гражданите на страната ни. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" Галя Захариева от ГЕРБ.

Пред Bulgaria ON AIR тя уточни, че с Обединените патриоти не са намерили допирни точки по темата за мажоритарния вот още при съставянето на коалиция, но това не бива да буди притеснение относно съвместната им работа, защото все пак става въпрос за отделни партии със собствени политически програми.

"Съвсем нормално е да отстояваме позициите си в работата като народни представители. Още при съставянето на коалиция бяхме наясно с различните гледни точки, които имаме с патриотите по казуса с въвеждането на мажоритарна избирателна система. Още в началото, когато референдумът беше внесен за разглеждане в Народното събрание обаче от ГЕРБ изразихме твърдо позицията си, че ще направим всичко възможно за приемане на изменения в изборния кодекс", категорична бе Галя Захариева в студиото на "Денят ON AIR".

По повод предстоящото свикване на КСНС от президента Румен Радев тя сподели, че според нея няма сериозно напрежение и повод за притеснение, но в динамиката на света, в който живеем е необходимо да бъдат начертани най-важните приоритети за държавата и националната сигурност.

Вижте повече във видеото: