Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Според политолог коалицията ГЕРБ+Патриотите е форма на демокрация

"Решението да има предсрочни парламентарни избори изглежда доста рационално днес", каза Любомир Стефанов пред Bulgaria ON AIR

03.05.2017 | 20:38 Редактор: Жанета Нейкова
Според политолог коалицията ГЕРБ+Патриотите е форма на демокрация

Коалицията ГЕРБ и Обединените патриоти е форма на демокрация, от днешна гледна точка решението да има предсрочни парламентарни избори изглежда доста рационално. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" политологът Любомир Стефанов. 

Според него в България нямаме изградено усещане, че коалиционното управление е нещо позитивно и приемаме политиката много лично.

"Тройната коалиция започна и оттам нататък всичко се въртеше около това, че щом кажеш "коалиция", става въпрос за тъмна сделка и корупция", посочи Стефанов.

Пред Bulgaria ON AIR политологът бе категоричен, че Патриотите ще бъдат предвидим партньор, тъй като и в предното управление са влезли в тази роля с ГЕРБ. "Иначе казано - проверена коалиция", твърди той.

Освен коалицията, Любомир Стефанов коментира и новия министър на образованието - Красимир Вълчев, за когото той изрази позитивите си:

"Вълчев е изключително компетентен човек. С неговия избор ще бъдат отметнати сериозно количество проблеми", уверен е политологът.

Той заключи, че има лични наблюдения по работата на Вълчев, тъй като е работил с него и, че основният въпрос е не дали някой е експерт, а работата да бъде свършена.