Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ЕС може да не признае коалицията ГЕРБ+Обединените патриоти, посочи Капка Георгиева

"По-добре е да имаме програмно правителство с експерти", каза журналистът пред Bulgaria ON AIR

12.04.2017 | 20:07 Редактор: Жанета Нейкова
ЕС може да не признае коалицията ГЕРБ+Обединените патриоти, посочи Капка Георгиева

Капка Георгиева е на мнение, че Европейският съюз може да не признае коалицията между ГЕРБ и Обединените патриоти. Според нея с такова управление също рискуваме Българското председателство на ЕС да се окаже много тежко за нас. "По-добре е да имаме програмно правителство с експерти", заяви журналистът и писател в студиото на "Денят ON AIR". 

Много трудно може да издържи такова правителство и двете формации трябва да си направят сметка дали изобщо да тръгват към него, посочи Георгиева пред Bulgaria ON AIR. Тя сподели личните си виждания за преговорите, които се водят между спечелилата изборите ГЕРБ и Обединените патриоти.

"Странно решение е да се прави такава коалиция, защото те имат много различия. Оставяме личните нападки, които бяха прекалено силни и груби в програмата на една от трите патриотични формации", коментира Георгиева. 

Журналистът визира като необичайно да бъде съставена коалиция между ГЕРБ и Патриотите също и защото в програмата на "Атака" е записано, че България трябва да напусне Европейския съюз.

Капка Георгиева изрази позитивите си към служебния кабинет като каза, че той излъчва компетентност - такава, каквато Патриотите, според нея, не показват.

И допълни, че когато Огнян Герджиков говори пред аудиторията, тя успява да разбере всичко, за което той говори. Тя посочи същото и за министрите от служебния кабинет.

"В служебното правителство има хора, които са специалисти в областите си. Това трябва да представлява един кабинет", категорична бе Георгиева.