Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кадиев: Ако изборите бяха с мажоритарен вот, ГЕРБ щеше да има абсолютно мнозинство

"При тази избирателна система обикновено печелят големите партии и то с много", заяви политикът пред Bulgaria ON AIR

11.04.2017 | 20:13 Редактор: Жанета Нейкова
Кадиев: Ако изборите бяха с мажоритарен вот, ГЕРБ щеше да има абсолютно мнозинство

Политикът Георги Кадиев е на мнение, че ако миналите парламентарни избори бяха преминали с мажоритарна избирателна система най-вероятно ГЕРБ щеше да има абсолютно мнозинство.

"Предимството на мажоритарния вот е, че внася стабилност. При него обикновено големите партии печелят и то с много", заяви бившият народен представител в студиото на "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че управление между ГЕРБ и Обединените патриоти ще бъде едно лошо правителство.

"По-добрият вариант е правителство на малцинството с относително кратък период на действия от порядъка на 1 година", посочи Кадиев.

Политикът коментира и работата на служебния кабинет като отсече, че Огнян Герджиков е "тръгнал да прави неща, които не са му работа".

"С действията си служебното правителство се опита да остане в историята с нещо. За 3 месеца неговата основна задача бе да направи избори, а не да бъде запомняно. Работата на служебния кабинет е да извади някои от лошите практики на предишните управляващи, за да покаже, че това повече няма да се случва", твърди Кадиев.

Бившият народен представител коментира и днешното изявление на президента Румен Радев пред нацията, което определи като "бледо изказване".

"Нямаше нито една политическа теза в речта му освен, че отговорността носи парламентът - това ние си го знаем".

Политикът каза, че е очаквал Радев да обяви референдум по въпроса за уседналостта и е на мнение, че такова допитване трябва задължително да мине през мнението на хората.