Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Енчев за ГЕРБ+Обединените патриоти: Коалиция като порочен брак, който ще завърши с развод!

Бившият депутат заяви пред Bulgaria ON AIR, че дава до 1 година живот на управлението между двете формации

04.04.2017 | 21:39 Редактор: Жанета Нейкова
Енчев за ГЕРБ+Обединените патриоти: Коалиция като порочен брак, който ще завърши с развод!

Нещо, което е заченато в грях, не може да има добър край! Тази коалиция е като порочен брак, а всеки такъв завършва с развод. Коалицията между ГЕРБ и Обединените патриоти е взаимоотношение между несъвместими партии. Давам на управлението им живот до 1 година. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" Велизар Енчев.

"Комбинацията между Волен Сидеров и бившият финансов министър Владислав Горанов е невъзможна", допълни той.

Според бившия депутат, за да съществува коалицията партия "Атака" трябва да се откаже от своите идеи и принципи и тогава да управлява или да остане на старите си позиции, без да е в коалиция с ГЕРБ.

Според Енчев отделните споразумения, които Бойко Борисов предлага на трите партии в коалицията Обединени патриоти, целят да се действа на принципа "Разделяй и владей".

"Самият факт, че Борисов предлага подобни отделни споразумения означава по какъв начин третира трите партии. Разцеплението е сигурно, тъй като и сега се вижда, че Красимир Каракачанов (ВМРО), Волен Сидеров (АТАКА) и Валери Симеонов (НФСБ) не се разбират", твърди той пред Bulgaria ON AIR.

Велизар Енчев продължи, че всеки, който се е коалирал с ГЕРБ или е изчезвал от политическото пространство, или е отишъл в политическото небитие.

"ГЕРБ е като акула, която изяжда останалите, докато налага своята политика. Другите партии са само коалиционни патерици, а не равноправни партньори" е мнението на Енчев.

Той бе категоричен, че ако Обединените патриоти подпишат отделните споразумения, които партията на Бойко Борисов им предлага, това ще е техния политически финал.