Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

България спечели като не даде трибуна на ДОСТ, твърди анализатор

Според Боян Чуков партията обслужва интересите на Турция

31.03.2017 | 20:18 Редактор: Жанета Нейкова
България спечели като не даде трибуна на ДОСТ, твърди анализатор

България, на този етап, спечели на изборите най-вече, защото не даде парламентарна трибуна на партия ДОСТ, която обслужва интересите на нашата югоизточна съседка. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" политическият анализатор Боян Чуков.

"Виждате, че от чужбина имаме натиск, който веднъж озвучава в един политически лидер, друг път от следващ. Обидното за нас като българи е това, че някой отвън ни казва как да си правим правителството", допълни той.

Това коментира гостът пред Bulgaria ON AIR по повод въпроса дали има победител от последните парламентарни избори.

Според Чуков икономическото състояние на България я прави зависима. 

"Единственият сериозен финансов ресурс на държавата са фондовете, които се финансират от Европейския съюз. Това говори, че ние сме абсолютно зависими", категоричен бе анализаторът.

Запитан какво ще се случи след референдума в Турция и дали той би имал отзвук и за нас, Чуков отговори:

"Ако Реджеп Ердоган спечели референдума, той ще узакони процеса на развитие, в който се намира страната. А той не е положителен за България, предвид амбициите на югоизточната ни съседка за региона".

Политическият анализатор е на мнение, че трябва да се обърне внимание на българската държавност, на нашата сигурност и да работим за укрепване на суверинитета на България с всички възможни наши партньори.

А кои биха били евентуалните ни партньори, той перифразира отговора си като каза: Спасението на удавниците си е дело на самите тях. И продължи:

"В зависимост от интелигентността на управляващите в България, ние можем да използваме тази ситуация и да излезем с най-малко щети от турболентния период, в който се намират Балканите и света изобщо", заключи той.