Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Георги Михайлов: 85% от населението не одобрява състоянието на здравеопазването

Серия от грешки в управлението на сектора довели до спада на общественото доверие

24.03.2017 | 20:20 Редактор: Мария Аладжова
Георги Михайлов: 85% от населението не одобрява състоянието на здравеопазването

Здравеопазването се превръща в един от най-големите модератори на световната политика, коментира проф. Георги Михайлов, кандидат-депутат от "БСП за България".

"Толкова големи средства отиват вече в здравеопазването, толкова е променена структурата на населението в глобалния свят, че то ще стане от тенденциите, които ще дирижират, не само националната, но и световната политика", каза той в "Денят ON AIR".

Именно това налагало спешната промяна в българското здравеопазване, тъй като сегашното положение в сектора стремително губи доверието на гражданите.

"4% от българските граждани одобряват сегашното състояние на българското здравеопазване, 85% не го одобряват", посочи Михайлов.

Като една от сериозните грешки на миналото управление кандидатът от БСП посочи въвеждането на пръстовия идентификатор в болниците, с което, по думите му, не са били намалени разходите. Други идеи пък не били добре облечени с юридическа необходимост.

Сред приоритетите в сектора трябва да стане сериозното преразглеждане на лекарствената политика и да се постави акцент върху генеричните лекарства, добави събеседникът в студиото на Bulgaria ON AIR.