Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Приоритетите на "Воля" - повишаване на раждаемостта и задържане на младите хора

Учудвам се, че в програмите на нашите опоненти липсва демографията, посочи д-р Любомир Иванов пред Bulgaria ON AIR

03.03.2017 | 20:20 Редактор: Тодор Петров
Приоритетите на

Движение "Воля" ще предложи мерки за повишане на раждаемостта и задържане на младите хора в България. Това обяви в предаването "Денят ON AIR" съветникът на политическата формация на бизнесмена Веселин Марешки - д-р Любомир Иванов.

От "Воля" предвиждат също пълноценно използване на ромския потенциал и разработване на активна миграционна политика.

Гостът на Bulgaria ON AIR се съгласи с тезата, че в момента страната ни е в безвремие и уточни, че ситуацията е историческа. 

"Учудвам се, че в програмите на нашите опоненти няма най-важното - демографията. Това е приоритет номер едно - от него зависи икономиката и всичко останало. Тези избори приличат на положението на един болен от бронхопневмония, която отива на зле, а около него има доктори, които му предписват аспирин", коментира д-р Любомир Иванов.

Той подчерта, че най-ценната инвестиция е в бъдещето на България, а в момента сме на минус в инвестициите. Д-р Иванов отчете, че за пръв път работодателите категорично са посочили недостига на работна ръка като причина за липсата на инвестиции. 

Запитан за геополитическата позиция на България представителят на "Воля" отбеляза, че на първо място за тях е членството ни в Европейския съюз.

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Димитър_Юлиянов
преди 7 години
Тези , който крадоха 30 години не инвестираха 1 лев във БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА , само в *** - защо ли ? защото им се плаща отвън за да се създават лоши условия за българина.... Имам малка надежда , че Марешки тъй като вече е супер богат е усетил болка , че собствения му народ изчезва и скоро дори и пари няма да останат българи и има воля да промени това дано съм прав... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Чичу_Вуту
преди 7 години
Основния проблем на България е демогравския срив единствено Марешки и ВОЛЯ говорят за някакво подобрение в тази насока и имат ясна програма как да стане това , а другите с магистралите и пръстовите отпечатаци като няма останали хора да ги ползват за какво ще са ни първо трябва да инвестираме в нашите деца и после във всичко останало... Сигнализирай за неуместен коментар