Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Приоритетите на "Воля" - повишаване на раждаемостта и задържане на младите хора

Учудвам се, че в програмите на нашите опоненти липсва демографията, посочи д-р Любомир Иванов пред Bulgaria ON AIR

03.03.2017 | 20:20 Редактор: Тодор Петров
Приоритетите на "Воля" - повишаване на раждаемостта и задържане на младите хора

Движение "Воля" ще предложи мерки за повишане на раждаемостта и задържане на младите хора в България. Това обяви в предаването "Денят ON AIR" съветникът на политическата формация на бизнесмена Веселин Марешки - д-р Любомир Иванов.

От "Воля" предвиждат също пълноценно използване на ромския потенциал и разработване на активна миграционна политика.

Гостът на Bulgaria ON AIR се съгласи с тезата, че в момента страната ни е в безвремие и уточни, че ситуацията е историческа. 

"Учудвам се, че в програмите на нашите опоненти няма най-важното - демографията. Това е приоритет номер едно - от него зависи икономиката и всичко останало. Тези избори приличат на положението на един болен от бронхопневмония, която отива на зле, а около него има доктори, които му предписват аспирин", коментира д-р Любомир Иванов.

Той подчерта, че най-ценната инвестиция е в бъдещето на България, а в момента сме на минус в инвестициите. Д-р Иванов отчете, че за пръв път работодателите категорично са посочили недостига на работна ръка като причина за липсата на инвестиции. 

Запитан за геополитическата позиция на България представителят на "Воля" отбеляза, че на първо място за тях е членството ни в Европейския съюз.