Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От БСП смятат, че дебат Нинова-Борисов трябва да има

Гражданите искат да видят каква визия имат те за държавата, каза Георги Свиленски пред Bulgaria ON AIR

02.03.2017 | 20:00 Редактор: Луиза Божинова
От БСП смятат, че дебат Нинова-Борисов трябва да има

Дебат Корнелия Нинова-Бойко Борисов трябва да има, защото българските граждани искат да видят бъдещите министър-председатели каква визия имат за държавата. 

Това каза в предаването "Денят ON AIR" бившият депутат от БСП Георги Свиленски. Той не смята, че лидерът на социалистите Корнелия Нинова се е уплашила от Бойко Борисов. 

"Напротив, виждаме едно нежелание на всички колеги от ГЕРБ да участват в дебати с наши представители", настоя Свиленски в студиото на Владимир Сиркаров.

Представителят на левицата не вижда възможност за коалиция с ГЕРБ след изборите, тъй като програмите на двете партии се различават.

"Избирателите показаха, че това което им се предлага до момента в държавата, не го искат. Разчитайки сигналите им ние залагаме приоритетите в образование, здравеопазване и икономика", посочи Свиленски пред Bulgaria ON AIR. 

Той подчерта, че от БСП искат да предложат "възраждането на българското производство" и на малкия и среден бизнес.

Свиленски изброи конкретните точки: таван на земеделските субсидии, млади хора до 35 години, когато направят фирма с оборот до 150 хил. лева и до пет работни места, да бъдат освободени 2 години от данък печалба и още - търговските вериги в района, където се намират, да бъдат задължени да продават определено количество българска продукция. 

Целия разговор вижте във видеото: