Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бивш шеф на "Пирогов" : Нищо сериозно не се случва в болницата

Доц. Спас Спасков коментира пред Bulgaria ON AIR оставката на шефа на детското травматологично отделение д-р Атанас Кацаров

28.02.2017 | 21:00 Редактор: Жанета Нейкова
Бивш шеф на

Нищо сериозно около "Пирогов" не се случва, болницата си стои стабилно без никакъв проблем. Бившият шеф на здравното заведение "Пирогов" в София доц. Спас Спасков гостува в студиото на "Денят ON AIR", за да коментира спора, който се оформи след подадената оставка на шефа на детското отделение по травматология д-р Атанас Кацаров.  

Според Спасков това е 100% междуличностен скандал.

Пред Bulgaria ON AIR той каза, че разковничето на проблема идва от това, че със смяната на правителството управлението на болницата е възложено на други хора. 

Доцентът обясни ситуацията около пациентите, които са преместени заради ремонта на детското травматологично отделение като каза, че те са разположени в рамките на 4 етажа от травматологичната секция на "Пирогов", за които отговаря пряк началник. 

"Няма пръскане на звена из цялата болница, а такива, които са концентрирани в самата травматологична секция", увери доцентът.

Спасков допълни, че създадената ситуация в момента заради ремонта действително ще затрудни работата на детските и възрастните травматолози, но подчерта, че това няма да доведе до проблем с живота и здравето на пациентите.

"В болничното заведение не се прави нещо, което да не е правено и преди", посочи бившият шеф на "Пирогов".

Спасков коментира подадените заявления на седем от специализантите, работещи в детското травматологично отделение като каза, че:

"Когато някой реши да напуска болницата това не застрашава живота на пациентите, тъй като "Пирогов" е подготвила достатъчно кадри".

Доцентът бе категоричен, че болницата е пряко под контрола на Министерството на здравеопазването и, че министрите в него няма да позволят нещо да я спре или да застраши живота на пациентите.