България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Протест в "Пирогов" след оставката на шефа на детската травматология

Ремонтът затруднява нашата работа и застрашава здравето на пациентите, споделиха лекари пред Bulgaria ON AIR

28.02.2017 | 08:29 Редактор: Тодор Петров
Протест в

Напрежението в "Пирогов" се покачва. Лекари излязоха на протест срещу решение на директора за ремонт на клиниката по детска травматология и в защита на напусналия й шеф д-р Атанас Кацаров, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

"Прави се поредният безсмислен ремонт, който затруднява нашата работа и това застрашава здравето на пациентите. Нашата клиника ще започне ремонт и всички колеги ще бъдат разхвърляни на различни етажи. На всеки етаж ще има стаи за деца, за нас е абсурдно да се разхвърля клиниката по този начин", сподели колега на д-р Кацаров.

Той е един от шестимата, които вчера са подали своите молби за напускане и ще последват д-р Кацаров.

"Самият момент, че децата са с възрастни пациенти...представете си как се отразява това на психиката им. Коридорите са общи и всички пациенти попадат в един поток. Можеше да се ремонтира една част от клиниката. Клиника, която не бъде управлявана по начина, по който беше до този момент, няма смисъл вече. Нещата ще се променят за всички специализанти", коментира друг протестиращ медик пред Bulgaria ON AIR.

Лекарите определиха д-р Кацаров като прекрасен човек и изключителен специалист. Според тях клиниката ще загуби много, ако той я напусне.