Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Разединението вдясно освобождава терен за опонентите

Това каза пред Bulgaria ON AIR Анна Гочева, ПР на СДС

07.02.2017 | 21:02 Редактор: Жанета Нейкова
Разединението вдясно освобождава терен за опонентите

Винаги, когато има разединения вдясно се освобождава политически терен за нашите опоненти. Така коментира в "Денят ON AIR" нападките към разцепленията в Реформаторския блок (РБ) Анна Гочева, ПР на СДС.

Тя сподели за Bulgaria ON AIR, че в пиара и в политиката е много важно да имаш инстинкт за самосъхранение, защото когато тези инстинкти не сработват, правиш грешни ходове.

Гочева обяви, че Реформаторите продължават да търсят обединение и на предстоящите парламентарни избори и отбеляза:

"Не сме затворили вратата. Вчера се регистрирахме като "коалиция Реформаторския блок". Има време нашите колеги да преосмислят позицията си."

Запитана какво очаква от политическите играчи в предизборната кампания, Анна Гочева каза, че не вижда нищо, което да я зарадва. 

"Аз разчитам РБ, като организация с традиции, да пренесе малко разум в тази кампания, защото сме против популистките послания и обещания", коментира тя.

И отбеляза, че десницата няма да се плъзне по тази плоскост, в която да обещава неща, които не може да изпълни.

На въпроса каква е политическата ситуация в държавата, Гочева отговори, че се получава един "политически качамак", от който българите, сякаш стоят и чакат да ги спаси един телевизионен водещ (визира Слави Трифонов, бел. ред).