Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Каква е ролята на политическия PR?

Ние сме първите критици на нашите лидери, каза директорът на пресцентъра на БСП пред Bulgaria ON AIR

07.02.2017 | 19:51 Редактор: Луиза Божинова
Каква е ролята на политическия PR?

Какво представлява политическият PR? Според директора на пресцентъра на БСП Жанет Пашалиева, пиарите са тези хора, които трябва да направят тезите и идеите на партиите и техните лидери разбираеми и ясни за обществото.

"Ние сме първите критици на нашите лидери", каза Пашалиева в предаването "Денят ON AIR".

"Естествено, че стъпките и решенията се обсъждат преди да видят бял свят, но в крайна сметка лидерите решават", заяви тя.

Пашалиева е против схващането, че пиарът е всичко. По думите й една стойностна политическа сила разчита на идеи, а не на пиар.

"Откакто Корнелия Нинова е председател на БСП, в партията се акумулира една много мощна енергия. БСП стана много по-модерна и много повече в тон с изискванията на времето", посочи Пашалиева.

Тя добави, че в Столетницата има чуваемост, работи се изключително бързо и на време.

"Хората искат да видят живота си по-добър. БСП обръща внимание не само на здраве, образование и социална сфера, а и на икономиката", подчерта Пашалиева.

Тя коментира, че като успешна стратегия вижда новата лява коалиция, която, по думите й, стъпва на принципи кой споделя политиката на БСП, кой ще се явява с партията на избори, "без да подкрепя други партии и да играе собствената си игра само и само, за да спечели власт."

Целия разговор вижте във видеото: