Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Георги Кадиев: Чакат ни протести и избори след избори

Системата се страхува от "Нормална държава" и реши да ме накаже, сподели той в "Денят ON AIR"

02.02.2017 | 19:33 Редактор: Тодор Петров
Георги Кадиев: Чакат ни протести и избори след избори

Лидерът на "Нормална държава" Георги Кадиев предупреди, че вероятността от провеждане на избори след избори в държавата е много голяма. Той е на мнение, че ни чакат протести и недоволства. 

"Държавата изобщо не е в добро състояние, има напрежение в бизнеса и спиране на европрограми. Виждам сблъсък в обществото и огромно недоверие на хората към всички политици", каза Кадиев в "Денят ON AIR".

Той посочи, че ако съдът излезе с решение, че референдумът е задължителен, следващият парламент е задължен в рамките на 3 месеца да приеме всички поправки. По думите му големият въпрос е дали да се разпусне парламентът и да се проведат нови избори.

"Хората го поискаха. Кои сме ние да кажем вместо мажоритарен вот ще ви предложим смесена система?! Сегашната система не работи, няма съмнение. Струва си рискът да опитаме с нещо друго", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Бившият народен представител е на мнение, че правителството би било най-стабилно при голяма коалиция в лицето на ГЕРБ и БСП. Кадиев уточни, че е по-вероятно ГЕРБ да направи коалиция с Патриотите и Реформаторския блок или с "Воля" на Веселин Марешки. 

Преди дни стана ясно, че "Нормална държава" не бе регистрирана и няма да участва като партия на предстоящите парламентарни избори. Георги Кадиев сподели, че емоцията след решението е поспаднала, но остава твърдението му, че това е политическа поръчка. 

"От нас се страхува системата. Едни партии вече са си нагласили картината и кой каква субсидия ще вземе. Изведнъж се появяват хора, които не са част от тази система и политическата система реши да ме накаже. Толкова много хора ми имат зъб и са недоволни, че съм объркал нещо в тяхната работа...", коментира гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Той добави, че "Нормална държава" ще се яви на изборите като инициативен комитет или в коалиция. Кадиев призна, че вече има конкретни оферти за общо явяване, но той е скептик за такъв вариант. 

"Няма вариант да не участваме в предстоящите избори. Някъде в бъдещето ще има ляво обединение. Сега има прекалено много лична обида", каза още той.