Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георги Кадиев: "Нормална държава" отива на изборите сама

Народният представител коментира пред Bulgaria ON AIR какви са конкретните причини за това решение

17.01.2017 | 20:09 Редактор: Жанета Нейкова
Георги Кадиев:

ПП "Нормална държава" ще се яви на предстоящите избори, заяви народният представител Георги Кадиев в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR"Ние имаме решение на Националния съвет, съгласно което отиваме на изборите сами!", обяви той.

Кадиев коментира какви са конкретните идеи и цели на политическа партия "Нормална държава" за предстоящите избори. Той заяви че, представителите на партията искат да застанат  "пред хората с лицето си, искаме те да чуят нашите послания и да ни повярват, че част от тях вече ги вършим".

Той изреди причините, заради които твърди, че неговата партия "изпълнява своите обещания", като посочи: Ние направихме кампанията в Младост и там граждански кандидат спечели изборите за районен кмет. Ние сме свършили реални неща срещу корупцията. Давал съм сигнали в прокуратурата, включително и срещу отстраненият кмет на Пловдив - Иван Тотев. Слагам съм си главата в торбата на няколко пъти, защото да даваш сигнал за корупция на някое държавно лице не е лесна работа".

Независимият народен представител изказа мнението си по въпроса трябва ли да отпаднат санкциите между Европейския съюз и Русия, на който той отговори потвърждаващо.

Според Кадиев те са неефективни и също така "българската икономика страда повече от тях, отколкото руската. Руснаците успяха по друг начин да заобиколят санкциите и просто други хора се наместиха на техните пазари. Ние, и без това, изгубихме много пазари", смята депутатът.

Той се върна в годините, когато е бил студент в Москва - през 1988-89 година и каза, че тогава е имало много български стоки на руския пазар. 

"Целият кетчуп по магазините беше български. Сега не можете да видите българска стока и, ако има такава, поради различните митнически тарифи, тя е произведена в Молдова или Украйна".

Относно мигрантската криза, за която се смята, че ще продължи още дълго време, Георги Кадиев заяви позицията си каква трябва да бъда ролята на България по този въпрос:

"Ние сме малка държава и такива не би трябвало да взимат страна. Малките държави трябва да се опитат максимално да бъдат мост между големите държави".