Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Идеята на "Нова република" - силно представяне на изборите

Партиите не са достатъчни, дойде моментът гражданите да участват в политиката, каза Мартин Димитров пред Bulgaria ON AIR

25.01.2017 | 20:53 Редактор: Луиза Божинова
Идеята на

Депутатът Мартин Димитров обяви в предаването "Денят ON AIR", че е част от надпартийната платформа "Нова република", в която влизат граждански обединения, партия ДСБ и много граждани в индивидуално качество.

"Идеята е да бъде създаден силен конкурент в дясно-център, който да се представи добре на следващите избори и още по-добре на по-следващите", обясни Димитров в студиото на Кузман Илиев. "Партиите не са достатъчни. Това показа действителността в България. Дойде моментът много повече граждани да участват, запазвайки си гражданското качество и ясно казвайки, че не участват като част от партии", допълни той.

По думите му това е модерният подход на съвременната политика.

Според депутата не партийността събира хората, а идеите и принципите.

"Това, че един човек е участвал в политиката за мен не е проблем, ако той си е опазил принципите и не се е омаскарил. Хора с такъв опит са ни полезни и трябва да бъдат запазени", подчерта Димитров.

Той настоя, че идеята постоянно да се търсят и издигат нови лица води до много голям проблем. Депутатът даде пример с проекта на Николай Бареков и определи резултата от него като плачевен.

Димитров е категоричен, че на хората трябва да се посочи нов път.

"Няма истинска съдебна реформа, тя не се случи. Ако я имаше, хората щяха да са доволни и съдебната власт нямаше да протестира", коментира той.

"България в момента е като врящ котел. Последните избори показаха абсолютна непредвидимост в резултатите, бунт срещу ГЕРБ на средната класа. Много е важно да има алтернатива в дясно-център, която да разрешава проблемите, които стоят неразрешени толкова дълго време", заключи Мартин Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: