Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Стефан Кенов: Опитваме се да направим голям центристки съюз

Огнян Герджиков ще се справи с честното провеждане на изборите, каза депутатът от БДЦ-НС пред Bulgaria ON AIR

24.01.2017 | 20:40 Редактор: Луиза Божинова
Стефан Кенов: Опитваме се да направим голям центристки съюз

Можем ли да станем свидетели на появата на нови играчи на политическата сцена преди предсрочните парламентарни избори на 26 март?

Стефан Кенов от БДЦ-Народен съюз обяви в предаването "Денят ON AIR", че за тях има голяма ниша. В ефир той обяви, че се опитват да направят голям центристки съюз, като водят разговори с много партии и смята, че сериозен брой политически формации ще се присъединят към един демократичен център.

"За нас най-важното през следващия мандат е парите да достигнат до хората. Това е и мотото на цялата ни програма", заяви Кенов в студиото на Кузман Илиев. "Имаме нужда от цялостна политика парите да стигат до семейните бюджети", допълни депутатът.

По отношение на новината, че проф. Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер, Кенов смята, че той ще се справи с провеждането на следващите парламентарни избори.

"Не е толкова важно кой ще управлява министерствата за по два месеца, защото това е едно поддържане на административните процеси в изпълнителната власт, но проф. Герджиков е наистина знакова фигура, която дава заявката, че ще има честни избори", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Кенов прогнозира, че ще има злоупотреби, нарушения на изборните правила, купуване на гласове, но е категоричен, че не трябва да се допуска голямо изкривяване на резултатите.

Целия разговор вижте във видеото: