България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Росен Петров: БДЦ ще вземе най-доброто от лявото и дясното

"Ще търсим един широк центристки блок"

22.12.2016 | 20:42 Редактор: Мария Аладжова
Росен Петров: БДЦ ще вземе най-доброто от лявото и дясното

Ще търсим един широк центристки блок, заяви народният представител от ПГ на БДЦ - Народен съюз Росен Петров

На въпрос какво според него е определнието на центристка партия, Петров отговори, че е формация, която взима "най-доброто от двата свята":

"Центрист е човек, който цени добрите идеи и от ляво, и от дясно. Аз ценя идеята за плоския данък, която е дясна идея. От една страна е справедливо, от друга страна значението за икономиката и за хазната беше огромно", поясни Петров в ефира на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира, че на предстоящите парламентарни избори ще има сблъсък между основните политически сили в страната. "Сега ще видите какво ще се случи на предизборната кампания. Президентската ще ни се стори като спектакъл на детска градина", предвеща Петров. Що се отнася до участието на БДЦ в предизборната надпревара, предупреди: "Очаквайте неочакваното в БДЦ".

"Аз в момента се явявам нещо като говорител на Слави", продължи гостът в студиото на Bulgaria ON AIR - "Всеки ме пита дали ще прави Слави партия. Според мен Слави с начина, по който се е формирал като личност, трудно ще зареже мястото си в шоуто с екипа, който е изградил, за да ги замени с депутатската банка".

Петров настоя, че България се нуждае от нова конституция, посочи необходимостта от реформа в орбазованието, а относно предлаганата мажоритарна система на гласуване коментира: "За мнен това е един математически модел, наложен. Обединяват се в мажоритарни избирателни райони общини, които често не са с еднакви интереси".

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Stoyan_Yordanov
преди 7 години
хубаво , читаво , но го пречупиха Сигнализирай за неуместен коментар