Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георг Георгиев: Служебното правителство трябва да запази страната стабилна, каквато я оставя ГЕРБ

Депутатът от кабинетa в оставка смята, че управляващите са водили силна политика

18.01.2017 | 20:03 Редактор: Жанета Нейкова
Георг Георгиев: Служебното правителство трябва да запази страната стабилна, каквато я оставя ГЕРБ

"Предстои господин Радев да състави служебно правителство, а то ще има още една задача, освен да управлява държавата. ГЕРБ оставя страната абсолютно стабилна и сигурна в политиките, които е водила до момента. Новото служебно правителство не само ще трябва да запази тази ситуация, но и да предаде страната в същия вид, в който я е заварило, ако може и в по-добро".

Това заяви в "Денят ON AIR" представителят от партия ГЕРБ - Георг Георгиев.

Пред Bulgaria ON AIR той направи равносметка на президентския живот на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

Той коментира ситуацията около новоизбрания президент Румен Радев, като каза, че "Радев не успя да разсее съмненията, че служебното правителство, което ще назначи, няма да бъде партийно. Всъщност заявките, които бяха направени отпреди това от лидера на БСП "Лява България" Корнелия Нинова, ни показаха, че имаме основания и тревоги да смятаме, че служебният кабинет ще се реди на "Позитано".

Според Георгиев президентът Плевнелиев е направил един много убедителен доклад на всичко, което е свършил през петте години в институцията. 

махме уверен и последователен държавен глава, който успя да запази политическата стабилност в едни не леки условия през своя мандат", посочи той.

След отчета на президента днес последваха разнопосочни реакции в парламента. Депутатът от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов нарече Плевнелиев "най-слабият държавен глава, който сме имали".

В отговор на това мнение Георг Георгиев заяви, че "господин Каракачанов не може да си представи отговорността, която президентът е понесъл през тези години".