Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Партия извън политическата класа ще се хареса най-много на избирателите, смята Росен Петров

Перспективите пред БДЦ са широк центристки блок с ясни идеи за политиката, коментира той

13.01.2017 | 21:01 Редактор: Мария Аладжова
Партия извън политическата класа ще се хареса най-много на избирателите, смята Росен Петров

Политически субект - антисистемен играч, намиращ се извън политическата класа, е този, който ще натрупа най-много дивиденти сред обществото. В това е убеден Росен Петров от БДЦ - Народен съюз.

Той пожела "всичко най-хубаво" на Николай Бареков, който преди дни обяви, че създава нова партия, а във видео във Facebook се обърна към свои бивши съратници, които определи като предатели.

"Приемам го с чувство на ирония и себеирония", коментира Петров в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR, като добави, че за него всеки е свободен да избира начина си на общуване. 

"Аз виждам шанса в България да се появи някой силен антисистемен играч, тъй като хората са безкрайно разочаровани от политическата класа като цяло и този, който е най-малко свързан с политическата класа, според мен, тепърва ще жъне дивиденти", продължи той.

На въпрос дали според него Слави Трифонов също ще излезе с политически проект, отвърна: "Според мен Слави ще избере да продължава да бъде най-голямата българска телевизионна звезда, а че ние с отношението си към него постоянно му вдигаме високи топки, това е очевидно", заяви Петров, визирайки днешното извънредно заседание на председателския съвет при Цецка Цачева, на което се обсъждаха квалификации, дадени на народните представители в предаването на шоумена.

Съветът обаче не излезе с никакво становище заради липсата на единно мнение по въпроса между партиите.

Росен Петров обяви, че БДЦ одобрява приемането на мажоритарната система, съзнавайки какви рискове крие тя.

"Перспективите пред нас са широк центристки блок с ясни идеи за политиката", добави той. 

Вижте във видеото пълния разговор: