Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Сашо Дойнов: Политиците не говорят за култура, няма светлина в тунела!

В цяла Европа се оказахме най-негодни, настоя актьорът в "Денят ON AIR"

29.12.2016 | 20:25 Редактор: Тодор Петров
Сашо Дойнов: Политиците не говорят за култура, няма светлина в тунела!

Актьорът Александър Дойнов изрази мнение, че има политическа игра в държавата, но политиците не могат да я играят. Той подчерта в "Денят ON AIR", че нито един от тях не казва и дума за култура. 

"Притеснителна изглежда или не могат да я произнасят? Негодини са в това отношение. Политиците не ходят на театър. Един-два пъти на театър, две-три книги и това е. Няма светлина в тунела", категоричен бе актьорът.

Според него министърът на културата Вежди Рашидов е направил много, но неговите възможности са твърде малки. Александър Дойнов е на мнение, че в сферата на културата има значително по-мощни фигури, изреждайки имената на Стефан Цанев, Камен Донев, Ивайло Христов и Александър Морфов. 

Гостът в студиото на Владимир Сиркаров подчерта, че културата и образованието трябва да са приоритет на държавата и трябва да се започне веднага.

"Бият се в училище до смърт, бият се по улиците и се ръгат с ножове, българските цигани в Пазарджик станаха мюслмани. Цялата работа идва от това, че никой не споменава нищо за култура", сподели Сашо Дойнов.

"В цяла Европа ние се оказахме най-негодни. Не можем нищо и не произвеждаме нищо. Казват, че преди пречеше комунизмът. Кой пречи сега?", каза още актьорът.

Александър Дойнов добави, че театралните зали са пълни и хората ходят много на театър. "Всичко е пълно, само ние сме зле", заключи гостът в студиото.