Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Орхан Исмаилов с прогноза за 2017г.: РБ обединен и в следващия парламент

Реформаторите ще влязат в новия парламент с много по-голямо представителство, смята той

21.12.2016 | 20:49 Редактор: Ирина Георгиева
Орхан Исмаилов с прогноза за 2017г.: РБ обединен и в следващия парламент

Реформаторският блок ще влезе в следващия парламент с много по-голямо представителство спрямо сега. Това прогнозира председател на партия НПСД, част от Блока Орхан Исмаилов в "Денят ON AIR".

"Скоро имаше едно социологическо проучване, което ни дава 4,5% и 7%. В крайна сметка това не е от най-голямо значение - дали РБ ще бъде или не в следващия парламент, а какво ще усетят българските граждани и каква ще е реакцията им след случващото се днес", добави Исмаилов и обобщи, че през 2017 г. РБ ще бъде обединен и в новия парламент.

Конституцията не е потъпкана с отказа на президента Росен Плевнелиев да състави служебно правителство, коментира още той. 

"Той не пожелава да направи трето служебно правителство и аз го разбирам, тъй като представете си утре да назначи такова, други ден сме в празници - за 20 дни един нов министър не може да разбере откъде е входът, откъде е изходът. Ще станем смешни пред целия свят. Как да го направи? Така че разбирам президента Плевнелиев.

Доказахме през тези години, че РБ работи, коментира Исмаилов по повод стратегията на Блока оттук нататък. Той добави, че искат да обединят българските граждани.

"Икономически растеж, фискалният резерв, безработицата - това са неща, които това правителство успя да направи до известна степен. Но не успяхме да го кажем на хората", добави той.

В сектор "Отбрана" се направиха много неща, но не е достатъчно, заяви още Исмаилов в студиото на Bulgaria ON AIR. Според него новото правителство трябва да има приемственост. По думите му в сектора в момента има много проблеми - с кадровата политика, техниката, екипировката и недофинансирането.