Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Зам.-председателят на СДС: Не ни е страх от избори!

Лесно е да върнем мандата, но по-важна е стабилността на страната, каза Костадин Марков пред Bulgaria ON AIR

15.12.2016 | 20:05 Редактор: Луиза Божинова
Зам.-председателят на СДС: Не ни е страх от избори!

СДС е 27 години в българската политика, преживяла е много победи и много загуби. Партията има най-малко причини да се притеснява от поредния вот. Нас не ни е страх от избори.

Това коментира в предаването "Денят ON AIR" заместник-председателят на СДС Костадин Марков, който е и народен представител от Реформаторския блок (РБ).

"Много беше лесно да вземем мандата, да се снимаме с президента, да го хвърлим обратно и да заявим, че отиваме на избори. Не това е важното. Важна е стабилността на България, да уважим волята на хората", каза Марков по отношение на решението на Реформаторите да вземат третия проучвателен мандат за съставяне на служебно правителство.

Депутатът посочи, че на референдума, който се проведе заедно с президентските избори, 2 милиона и половина българи са казали, че не искат повече избори по настоящата система. Марков настоя, че трябва да се уважава волята на хората.

"Разпускайки този парламент и правейки избори по старата система, ние им се подиграваме", заяви той в студиото на Владимир Сиркаров. "Ако грижата за държавата надделее над партийния интерес, има огромен шанс да се създаде правителство", допълни народният представител от РБ.

На въпрос дали на срещата им с ГЕРБ ще има окончателно решение за това дали ще се съставя правителство, Костадин Марков каза пред Bulgaria ON AIR, че са разговаряли с президента и в понеделник ще бъде ясно дали ще върнат мандата.

Целия разговор вижте във видеото: