Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"България се обедини за Хитрино така, както никога досега"

Това заяви независимият депутат Гюнай Хюсмен в ефира на Bulgaria ON AIR

14.12.2016 | 21:27 Редактор: Жанета Нейкова

Независимият депутат Гюнай Хюсмен определи трагедията в село Хитрино като мъката, която обедини цяла България така, както никога досега. Той направи това в предаването "Денят" по Bulgaria ON AIR.

"Видях, че цяла България се обедини. Бяхме по-единни, отколкото бяхме при бедствията в Бисер и Аспарухово. Този път България беше невероятно съпричастна", сподели Хюсмен, като отбеляза бързата реакция на министър-председателя Бойко Борисов и присъствието на други политически фигури. 

"Господин Бойко Борисов беше на мястото на инцидента още на третия-четвъртия час. Присъствието и на омбудсмана Мая Манолова, на главния прокурор Сотир Цацаров и на всички властимащи, показа на България и на света как може да се работи в синхрон", адмирира действията на властите независимият депутат.

Хюсмен сподели желанието си да помогне на пострадалите в Хитрино, като вече е решил, че ще подпомогне конкретно семейство. "Отидох в Хитрино и видях хората - те са обезумели, в шок, не знаят какво да правят. Реших, че искам да даря някаква сума, според възможностите си". 

Депутатът ще подаде ръка на семейство, в което младо момче пропада в мазето на къщата си, но остава живо. Брат му и майка му се в тежко състояние, а къщата им е в напълно разрушена. Хюсмен определи случая в село Хитрино като трагичен инцидент, доведен от човешка дейност. 

Освен трагичното събитие, което обедини България, депутатът коментира и резултатите от референдума. 

"Вотът и референдумът е едно. Другото е, че хората не обичат богатите. Те ще гласуват за този, който те пожелаят. Тогава може да се получи една истина - когато кандидатът за народен представител не трябва да се кланя на председателя на партията, а ще трябва да работи здраво, за да бъде номиниран и избран за следващия вот", категоричен е Хюсмен. 

Какво още коментира за политическата ситуация, гледайте в предаването "Денят" по Bulgaria ON AIR.