Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Мохамед Ибрахим: В Сирия се води световна война

80 хиляди цивилни са успели да напуснат източните квартали на Алепо

13.12.2016 | 21:24 Редактор: Мария Аладжова
Мохамед Ибрахим: В Сирия се води световна война

Алепо е на път да бъде освободен от ИДИЛ, коментира в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Мохамед Ибрахим от Асоциацията на сирийците в България.

По думите му хиляди цивилни граждани са успели да напуснат източните квартали на Алепо и са били преместени в западните части.

Според Ибрахим тиражираната информация за убивани цивилни граждани в хода на освобождаването на Алепо от правителствената армия не отговаря на истината:

"Ние тази реклама сме свикнали да я гледаме вече шеста година - откакто има събития в Сирия. На черното му казват бяло, на убиеца му казват, че е ангел. Истината е, че има вече почти 80 хиляди жители от източните квартали на Алепо, които са успели да напуснат тези места и са отишли в западните квартали, които са контролирани и преди от правителствените войски и от сирийската държва като цяло. Тези т.нар. "бунтовници", които всеки ден стрелят по тези западни квартали, никога не попадат в новините", коментира той.

"Това не е гражданска война, това е световна война. Тя е локализирана в Сирия. След като има над 140 държави, които са ангажирани в тази война, тя не може да бъде гражданска", посочи още гостът в студиото.

Вижте пълния разговор във видеото: