Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От БСП са готови да управляват сами

Готвят се усилено за парламентарните избори, коментира в "Денят ON AIR" Георги Търновалийски

07.12.2016 | 20:39 Редактор: Мария Аладжова
От БСП са готови да управляват сами

В този парламент БСП има представителство от 38 депутати, няма как с толкова депутати да поеме отговорността за управление на държавата.

По този начин народният представител от БСП Георги Търновалийски аргументира решението на Столетницата да върне мандата веднага, след като ѝ беше връчен от президента Плевнелиев днес.

Според него за последните две години управляващото мнозинство не е успяло да се справи с належащите проблеми в страната, като посочи, че растежът на икономиката от около 3% за 2016 г. е недостатъчен. На въпрос дали БСП може да направи така, че тези макропараметри да са по-добри, Търновалийски отговори:

"БСП ще проведе такива политики, които да позволят на българската икономика да има нужния растеж. Това няма как да стане с магическа пръчка, но на България е нужен растеж между 4 и 5%, за да достигне европейската икономика", коментира той в "Денят ON AIR".

Според него твърдението на Росен Плевнелиев, че страната се намира в политическа криза са пресилени, тъй като стъпките, които се осъществяват понастоящем са част от нормална конституционна процедура.

Търновалийски посочи, че за БСП са по-важни предстоящите парламентарни избори, защото на тях партията отново ще направи заявка за доверието на българските избиратели:

"На тази предизборна кампания, която предстои, ще поискаме доверието на българските граждани, за да можем да управляваме сами и да носим отговорността сами. Това за БСП не се е случвало през последните 10 години".

"Не си правим илюзии, че това, което получи ген. Радев, е резултат за БСП. Началото на февруари ни престои конгрес, където ще представим и ще приемем нашата различна платформа", коментира още Търновалийски.