Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

По казуса с БАН не става въпрос за управляващи и опозиция, смята Корман Исмаилов

Става въпрос за подпомагане на БАН, където ситуацията наистина не е добра, коментира той

01.12.2016 | 21:25 Редактор: Мария Аладжова
По казуса с БАН не става въпрос за управляващи и опозиция, смята Корман Исмаилов

Приемането на бюджета за 2017 година е от ключово значение, предвид политическата нестабилност в страната, заяви в "Денят ON AIR" Корман Исмаилов от Реформаторския блок.

"Беше важно да бъде приета сметката на държвата, защото влизайки в ситуация на политическа нестабилност и неяснота, поне да са гарантирани фукциите на държавата. Оттук нататък една по-продължителна политическа нестабилност със сигурност ще се отрази, и на растежа, и на функционирането на иснтитуциите", коментира Исмаилов.

Той подчерта, че сред основните цели на Реформаторския блок е постигането на балансиран бюджет, т.е. държавата да харчи толкова, колкото изкарва.

По казуса с БАН обаче има и разход, който дори не е разход, а по-скоро инвестиция, подчерта Исмаилов, като посочи за пример учените, занимаващи се с фундаментална наука.

От Реформаторския блок са решили да подкрепят предложението на Борислав Великов за десетте милиона за БАН, посочи още Исмаилов: "Тук не ставаше въпрос за управляващи и опозиция. Ставаше въпрос за конкретното подпомагане на БАН, където ситуацията наистина не е добра. Просто тенденцията, процесите, които се развиват във времето... Да, там са необходими много реформи, актуализация, преструктуриране, кадрови, наслагвани проблеми във времето", коментира гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.