Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Жельо Бойчев: Каналджийството у нас се толерира

Най-големият проблем в страната е корупцията, заяви в "Денят ON AIR" депутатът от БСП

28.11.2016 | 20:37
Жельо Бойчев: Каналджийството у нас се толерира

Най-големият проблем в страната е корупцията, а в мигрантската криза се вижда с много голяма сила, защото това в момента, което се случва, е едно организирано каналджийство, което се толерира.

Това заяви в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR народният представител от БСП Жельо Бойчев във връзка с проблемите по българските граници и бежанците, които преминават през тях.

Относно ситуацията в Харманли и упреците на Румяна Бъчварова към БСП, Бойчев каза, че е безумие да събереш близо 3000 човека и да няма напрежение. 

"Този лагер не е замислен и не е планиран да бъде с такива разчети", посочи депутатът. 

Във връзка с пленума на социалистите Бойчев заяви, че времето е такова, че трябват революционни промени, за да отговорят на всичко, което се случва в света и в България

"Трябваше да се даде знак, че сме разбрали волята на избиратели. Победата на ген. Радев е победа на желанието за промяна, победа на българските граждани, победа за България. Трябва да спрем да търсим бащинството", уточни гостът и допълни, че тази победа е много задължаваща, защото доверието трябва да бъде задържано и развивано. 

ко не се променим, няма начин да задържим това доверие и да бъдем водеща политическа партия. Това е въпрос на оцеляване. Но вярвам, че БСП ще успее да отговори на интересите на хората", категоричен е Бойчев. 

Той сподели, че също е от българите, които гледат с надежда към новия президент и се надява Радев да не предаде това доверие, което му гласуваха българските граждани.

"Можеш да участваш в процесите на решението, ако получиш доверието на гражданите. Това е голямата задача, която стои пред БСП. Ако получим това доверие, ние сме готови да носим отговорност. Решенията трябва да бъдат радикални", смята народният представител.

Той подчерта, че социалистите ще предложат на НС мажоритарен избор от смесен тип и допълни, че политически лица от БСП няма да участват в служебен кабинет, защото това е коректната позиция. 

"БСП ще отиде на тези предсрочни парламентарни избори с много ясна управленска алтернатива и с лица, които да олицетворяват. Когато имаш подходящите кандидати, които могат да олицетворяват една промяна. Когато имаш подходящата идея, в която могат да повярват хората, успехът може да бъде налице", заключи депутатът Жельо Бойчев.