Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георги Кадиев е против отпадането на плоския данък

Това ще струва изключително скъпо на бюджета, коментира той пред Bulgaria ON AIR

16.11.2016 | 20:17 Редактор: Луиза Божинова
Георги Кадиев е против отпадането на плоския данък

Аз съм противник на отпадането на плоския данък. Това ще струва изключително скъпо на бюджета, защото ставката, която се предлага, е всъщност намаляване на данъците за ниските нива. Това означава, че 3 милиона и 300 хиляди души ще получат някакво облекчение, което ще трябва да бъде компенсирано от хората със заплати над 1000 лева.

Това коментира лидерът на партия "Нормална държава" Георги Кадиев в предаването "Денят ON AIR".

"Второто нещо, което мисля е, че увеличението на ставка на хора със заплати над 1000 лева са обикновено хората, които искаме да задържим в България. Поради тази причина считам, че по-скоро ще се действа демотивиращо", допълни Кадиев в студиото на Кузман Илиев.

Гостът посочи и трета причина защо е противник на отпадането на плоския данък, а именно - облекченията, с които върви прогресивния данък, което предполага силна данъчна администрация.

"Нашата данъчна администрация е готова, но ще й бъде по-трудно", твърди Кадиев.

По отношение на мажоритарната система, лидерът на "Нормална държава" сподели, че би бил склонен да я тестват, ако е на два тура, но не в пълния й мащаб, а половина на половина.

"Мажоритарната система има сериозни недостатъци - удря малките партии и вкарва в парламента такива, които са силно регионално представени", коментира Георги Кадиев пред Bulgaria ON AIR.