Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Снежана Дукова: Цецка Цачева е най-добрият кандидат измежду всички!

Депутатът от ГЕРБ коментира предизборната битка и предоставянето на повече пари за образованието пред Bulgaria ON AIR

04.10.2016 | 20:01 Редактор: Луиза Божинова
Снежана Дукова: Цецка Цачева е най-добрият кандидат измежду всички!

Цецка Цачева е най-добрият кандидат за президент измежду всички. На терена на юрисдикцията и правото тя е безспорен талант и фаворит. Като председател на Народното събрание (НС) тя е една жена, която имаше куража на всички предизвикателства. Цачева е миротворец и уважаван от политическия спектър професионалист.

Така депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова коментира в предаването "Денят ON AIR" номинацията на партията за кандидат за президент. По думите й рейтингът на НС не може да бъде рефлексия на рейтинга на Цачева.

"Ние здраво стъпваме на земята. Ние непрекъснато общуваме с хората, не сме ласкатели, нямаме фикция да изглеждаме по най-добрия начин", посочи Дукова.

"Една политическа партия, която е зачената с много труд и работа и която е печелела 11 победи, не може да си позволи на първи тур да не е водеща. На първи тур ние наистина трябва да бъдем на първо място между многото кандидати", настоя тя пред Bulgaria ON AIR.

За това, че 223 млн. лева ще бъдат допълнително предоставени за образование през следващата година и увеличаването на учителските заплати с 10%, Дукова подчерта, че много закони са приети в миналото и сега, но закон, който да е толкова обоснован - не.

"Критики ще има винаги, към кой закон не е имало такива? Ние правим реалните стъпки за това, че записахме в този закон, че образованието е национален приоритет", каза още Дукова в студиото на Кузман Илиев.