Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ Пламен Манушев очаква тежка битка

Вицеадмиралът заяви за Bulgaria ON AIR, че не подценява останалите кандидати

03.10.2016 | 19:58 Редактор: Ирина Георгиева
Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ Пламен Манушев очаква тежка битка

Очаква се тежко състезание на президентските избори. Това коментира кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев в Денят ON AIR. Той обяви, че не подценява кандидатите на другите политически сили, както и на Инициативните комитети. 

"Смятам, че наистина ще е тежко. От опита ми като военен човек - никога не съм подценявал противника", коментира вицеадмирал Манушев за Bulgaria ON AIR.

Според него най-тежката битка ще бъде с кандидата на БСП.

"Познавам Трайчо Трайков като министър, но не толкова много. Познавам кандидата му за вицепрезидент - ген. Съби Събев. Много добре е подготвен. С него сме единомисленици по повече от въпросите. Той е ръководител на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик", а аз съм член на този клуб. Там нямаме различия за евроатлантическата ориентация, имаме сходни виждания по повече от нещата", добави вицеадмирал Манушев.

Той не смята, че кандидатурата на Цецка Цачева е слаба, както я определи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Една жена, която е била два пъти председател на НС, как може да е слаба кандидатура", запита вицеадмирал Манушев.

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква "удари и атаки под кръста"

"Надявах се да няма такива удари, но явно ще има. Нашият синдром явно е такъв, защото още с обявяването ни като двойка започнаха сериозни обидни квалификации", обясни той.

Той споделя виждането на Цецка Цачева, че президентската институция е толкова силна, колкото е силен президентът й и администрацията, която се създаде там. Според него с Цачева ще успеят да направят достойна, подготвена и уважавана администрация, която да служи на българите.

"Има какво да се прави. В Конституцията не е изписано толкова много за президентската институция и за президента, но смятам, че има сериозно поле за изява в много направления. Президентът е едно, а и за вицепрезидента има изписани неща, свързани с гражданството на българите, живеещи в чужбина - даване и отнемане - такива функции. Също така с подпомагането на главния главнокомандващ в сектор "Сигурност". Смятам, че там съм подготвен и мога да бъда полезен на президента, ако се наложи. Изобщо за изграждането на българската армия мога да давам съвети, както на Цецка Цачева, така и по време на КСНС", обясни вицеадмирал Манушев.

По думите му Цецка Цачева няма да бъде зависима от ГЕРБ, ако стана президент - тя отстоява позициите си и често го е показвала и в зала. Тя е добър юрист и е доказала, че държи за спазването на законите и на Конституцията, добави вицеадмирал Манушев.