ГЕРБ регистрира Цачева и Манушев в ЦИК

Цветан Цветанов категоричен: Печелим изборите!

03.10.2016 | 14:43 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ регистрира Цачева и Манушев в ЦИК

Ден преди изтичането на крайния срок, ГЕРБ регистрира в ЦИК кандидат-президентската си двойка - Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Имената им бяха съобщени вчера от премиера Бойко Борисов, който днес обяви - ако загубят изборите, веднага подава оставка. 

Повиха се догадки какво точно е искал да каже премиерът - дали ако Цецка Цачева не спечели изборите от първия път или ако се стигне до балотаж и след него тя не е първа по резултат, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ ще спечели тези избори.

"ГЕРБ ще спечели тези избори, но не трябва да подценяваме нашите опоненти. Цецка Цачева има необходимите качества, богат опит и съм убеден, че с нейната юридидечска подготовка ще изпъкне пред останалите на един дебат. Според вас може ли да бъде слаба кандидатура председателят на парламента и то втори мандат?", коментира Цветанов.

Утре изтича крайният срок за регистрация на кандидатите. От 6 октомври започва предизборната кампания, а Цецка Цачева ще излезе в отпуск. По думите на Цветанов е рано да се коментира кой ще я замести на председателското място в парламента, ако тя спечели изборите.