Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Агент Тенев за изборите: Чалга формат, няма морал!

В своята страна сме чужденци, в чуждите сме емигранти, констатира гостът на Bulgaria ON AIR

19.09.2016 | 21:00 Редактор: Тодор Петров
Агент Тенев за изборите: Чалга формат, няма морал!

Журналистът, писател и художник Иван Тенев, известен с прозвището Агент Тенев, нарече случващото се покрай президентските избори "чалга формат", който той не иска да търпи. 

"Какво иска народът? Да чака на някой да му дойде времето да обяви кандидат или да плюем вече обявените кандидати. Има проверен и доказан морал на тези избори, където и да е по света. При нас всичко е чалга! Като има чалга, как ще има култура", каза гостът в предаването Денят ON AIR

Преди дни Агент Тенев изрази своите мисли в кратък стих, озаглавен "Дърво без корен". В него той споделя болката си, че младите хора са се превърнали в чужденци дори в собствената си държава.

"Песимистично е. Написах го, защото ме боли. Синът ми иска да се маха от България. В своята страна сме чужденци, в чуждите страни сме емигранти. Боли ме за всичките деца. Те обичат България. Всички българи обичаме България и ако бягаме от тук, не е на добро. Дано някой, който го прочете, накрая да види светлина в тунела", коментира гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Агент Тенев открои едно от предстоящите културни събития у нас - изложбата на известния скулптор Георги Чапкънов, която ще бъде представена утре в галерия "Възраждане" в Пловдив. 

"Тя ще бъде съпроведена с албум за цялостно творчество. Това е един пример за култура в Пловдив", подчерта Иван Тенев.