България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Искра Радева говори за морала на обществото в пиесата "Наследството"

Пиесата ще представи драматични образи и комични обрати

06.04.2016 | 12:33 Редактор: Вероника Цветанова
Искра Радева говори за морала на обществото в пиесата

Актрисата Искра Радева представи новата си пиеса "Наследството" в ефира на Bulgaria ON AIR.


Пиесата засяга моралните проблеми на обществото. Чрез постановката публиката ще си зададе екзистенциални въпроси и какво се случва, когато видим пред себе си възможност да придобием огромно наследство. 


Представлението ще покаже драматични образи и комични обрати. Пред очите на публиката Радева ще се въплъти в образа на съпругата, която очаква голямо наследство, привличащо много кандидати за съпрузи. 


Актрисата споделя, че има удоволствието да работи с невероятен състав, сред които са режисьорът Иван Тенев, Антон Радичев, Милена Атанасова, Деси Бакарджиева и други. 


През 1999 г. Радева създава свой театър „Искри и сезони“, където се проявява като продуцент и режисьор. За нея театърът е вид отдушник. Това е нещото, което я крепи, когато обществото я залива с отрицателна енергия.


"Искри и сезони" е моя рожба и аз си я отглеждам. Това са най-щастливите ми години. Няма нищо по-хубаво от свободата и независимостта. Сега ги притежавам и двете. Мога да правя това, което искам, и да работя с хората, които искам и с режисьорите, и с актьорите, които искам. И в този смисъл винаги съм се стремила, в тези вече 19 години, да няма компромиси", сподели Радева. 


Искра Радева покани зрителите на Bulgaria ON AIR на драматичната пиеса "Наследството"  в понеделник (11.04),  в Театър София от 19 ч.