Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Печелившият от битката ДПС - ДОСТ ще бъде ГЕРБ

Кандидатът на БСП е любител в политиката, посочи медийният съветник Тома Биков в "Денят" по Bulgaria ON AIR

19.09.2016 | 20:24 Редактор: Тодор Петров
Печелившият от битката ДПС - ДОСТ ще бъде ГЕРБ

ГЕРБ ще бъде печелившият от битката между ДПС и ДОСТ. Не съм убеден, че ще има президентска кандидатура от Лютви Местан. ДПС традиционно не издига кандидат за президентските избори. Първата задача на ДПС ще бъде да минимизира партията на Местан. 

Това мнение сподели медийният съветник на премиера Тома Биков в предаването Денят ON AIR. Той подчерта, че правителството произвежда външната политика, а президентът я представлява. 

Гостът в студиото на Кузман Илиев посочи, че ако следващият президент е от ГЕРБ, то той ще "представлява хармонично политиката на правителството".

"Ако БСП казват, че са алтернатива, те трябва да се алтернатива на цялостната политика на правителството. Какво като имат кандидат? Те имат кандидат, който крият", настоя гостът на Bulgaria ON AIR. 

Според Тома Биков ген. Румен Радев е любител в политиката и хората не го познават. "Ние не знаем неговите виждания за външната политика", даде пример той.

Медийният съветник очаква изборите да имат много силно въздействие върху политическия процес. Той очерта желанието на БСП за победа, за да има предсрочни избори, както и заявката на премиера Борисов за предсрочен вот при загуба на президентските избори от страна на ГЕРБ.

Тома Биков прогнозира промяна в коалиционната форма при липса на подкрепа в Реформаторския блок на предстоящите избори. "Патриотичният фронт дава много силна заявка, могат да имат претенции към управлението", каза още гостът.