Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Осман Октай: Доган няма да е кандидат за президент!

Сблъсък Местан - Доган ще отврати избирателите, посочи той в студиото на Bulgaria ON AIR

19.09.2016 | 20:12
Осман Октай: Доган няма да е кандидат за президент!

"Ахмед Доган няма да е кандидат за президент и никога не би бил кандидат за какъвто и да е пост в държавата", каза в Денят ON AIR политическият анализатор Осман Октай. 

По думите Доган е задкулисен играч и затова е толкова тайнствен.

"ДПС винаги е играло с гласовете на мюсюлманите в България за избор на президент на страната. За първи път в България етнически турчин ще бъде кандидат- президент, за да мобилизира етническия вот. И на балотажа това ще даде възможност да подкрепят друг кандидат", обясни политическият експерт.

Той посочи, че настроението срещу модела "Доган" и задкулисното управление и кадруване, провокира агресия в българското общество. 

"Всички политически формации предпочитат да комуникират с ДПС чрез посредници, защото това допълнително ще предизвика трус в съответната политическа партия", категоричен е гостът. 

От разговора в студиото на Кузман Илиев стана ясно, че ДПС никога не участва активно в предизборна кампания за президент на първи тур. Те се договарят между първи и втори тур и според Осман Октай така ще се случи и на тези избори.

"По-добър кандидат имаме в лицето на Доган, отколкото в лицето на Местан. Този сблъсък ще отврати избирателите. Местан има мощното лоби на Анкара зад гърба си и това е причината за нервно положение в ДПС. Кандидатира ли се ДПС, кандидатът на първия вот няма да се казва Доган", категоричен е Октай.

Според него ДПС ще подкрепи левия кандидат на балотожа. "В никакъв случай гласовете няма да отидат за ГЕРБ", заключи политическият експерт. 

Осман Октай сподели в ефира на Bulgaria ON AIR за своята нова книга и допълни, че очаква да изнерви много политически играчи, защото в нея разказва и публикува информация и документи, които имат давност последните 20 години.