Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

БСП не е против членството в НАТО и ЕС, а против начина, по който членуваме

Тази позиция изрази в Денят ON AIR депутатът от БСП Таско Ерменков

12.09.2016 | 20:25 Редактор: Тодор Петров
БСП не е против членството в НАТО и ЕС, а против начина, по който членуваме

Не сме против членството в НАТО и ЕС, а против начина, по който членуваме. Членството действа обратно на България - води до икономическо неразвитие. Позицията ни и тази на ген. Румен Радев е за равнопоставено участие и в двата съюза, но с абсолютно защитаване на националния интерес на България. 

Това заяви в предаването Денят ON AIR народният представител от БСП Таско Ерменков.

Той е на мнение, че след като ген. Радев е номиниран за президент след приемането на предизборната платформа, това означава, че я е приел като своя. 

"Издигането му от инициативен комитет разширява платформата и възможността за участие. Като глава на държавата Ген. Радев задължително трябва да бъде "за" отпадане на санкциите срещу Русия", настоя Таско Ерменков.

Депутатът от БСП увери, че партията влиза в президентската битката не на олимпийския принцип, а за България. "Битката минава през победа на президентските избори", категоричен бе гостът в студиото. 

Той призна, че не е видял да се палят знамена по време на русофилския събор край язовир Копринка, но не изключи това да се е случило. 

"Паленето на знаме е вандалщина. Това е въпрос на възпитание, а не политически мотивиран акт", коментира Таско Ерменков. 

По повод дискусията около кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН и евентуалната й смяна с Кристалина Георгиева Ерменков заяви: "Правим всичко възможно да провалим самите себе си. Как си представяте в един двубой, в който сте тръгнали да печелите, в последния момент да извадите царица и да вкарате пешка?"